Nyheter

Månadsbrev mars 2017

  • 30 mar 2017

Premiär för månadsbrev från styrelsen i Hästhagens Villaägareförening. Mars 2017.

Efter mycket jobb och tre extra föreningsstämmor är nu de nya stadgarna godkända av medlemmarna och registrerade på bolagsverket. De nya stadgarna ligger på hemsidan.

I Forum på hemsidan finns en meddelandefunktion. Meddelanden som skrivs här skickas även ut som mail till alla medlemmar. NYHET för mars är att vi nu kan svara på meddelanden i tråd. Något som förenklar vår kommunikation.

Eftersom några bilister inte har tid att vänta på bussen som stannat vid Hästhagsvägen/ Östervägen utan kör upp på trottoaren, så har styrelsen varit i kontakt med kommunen för att be dem sätta upp hinder på trottoaren. Det går tyvärr inte för då kan inte plogbilarna ta sig fram. Men ska det verkligen behövas kan man undra? Vi ber er hålla uppsikt på om detta händer igen, vi tipsar om att ni kan ta registreringsnumret kontakta bilägaren, anmäla till Polisen (tel: 11414) eller i de fall som det rör sig om företagsbilar kan ni kontakta det företag som bilen tillhör. I Hästhagen kör vi försiktigt!

Kommunen ska titta på om det går att bredda busshållplatsen vid Källbackstrappan.

Nu är det vår och många städar i sina trädgårdar, men det är inte okej att slänga trädgårdsavfall vid fotbollsplanen (kommunal mark) eller vägen ner till strandparken (vår egen föreningsmark). Det är endast tillåtet på majbrasan och då endast trä (kvistar, julgranar och liknande)! Vi hänvisar till återvinningsstationerna.

Styrelsen vill veta vilka som äger kanoter eller jollar vid strandparken. Skriv en rad till oss.

Den 5 april är det årsstämma: Välkommen hit och träffa "vänner som du inte känner". Mer info på hemsidan. (Du har väl inte glömt att betala årsavgiften)?

Vi efterlyser fler medlemmar som vill hjälpa till med diverse uppgifter:

  • Tända och släcka majbrasan och rodda valborgsfirandet, det är bara en månad kvar! Hanna i styrelsen skulle gärna göra det men ska tyvärr bort över valborg i år.
  • Styra upp midsommarfirandet på Erstagårdsängen.
  • Fest- / Lek-kommitté
  • Ytterligare reparationer av brygga och trappen ner till Strandparken. Här behövs renoveringar och smarta lösningar för att vår fina Strandpark ska fortsätta vara en härlig oas i Hästhagen.

       Ha en fantastisk vår! Önskar styrelsen.

 

     

Hästhagens logga-tävling

  • 1 mar 2017

image: Hästhagens logga-tävling

Vår logga-tävling pågår för fullt! Rita, måla, skapa din logotyp för Hästhagen och skicka in till oss på styrelsen@hasthagen.se så kanske det blir just DIN skapelse som får representera Hästhagen. 

Vi vill gärna ha ditt bidrag innan 1 april.

LYCKA TILL!

Önskar styrelsen.