Nyheter

Månadsbrev april

  • 26 apr 2017

Månadsbrev april 2017

Serverat och klart! Här kommer april månads månadsbrev från din tillgivna styrelse i Hästhagens Villaägareförening.

  • Vi har haft vårt första styrelsemöte sedan årsmötet. Nytt år, ny styrelse, (nåja, en ny styrelsemedlem) nya tag! Fast i själva verket känns det som om vi helt enkelt kör på som vanligt. Vad som är skönt att vi lagt arbetet med de nya stadgarna bakom oss.
  • Protokoll från årsmötet finns på hemsidan, liksom de nya stadgarna.
  • Snart är det valborgsmässoafton. Söndagen den 30 april vi ses på Majbraseberget/Utsiktsberget kl 20.30 och tänder brasan. Ta gärna med något instrument, sånghäften, marshmallows och hjälp till att vara eldvakt under natten.
  • Många har fortfarande inte betalat årsavgiften för 2017 trots att kassör-Cathrine har påmint flera gånger. Betalar ni inte så måste vi avsluta ert medlemskap och det vore ju jättetråkigt. Så kolla en extra gång att ditt hushåll betalat!
  • Enligt beslut kommer alla som nyttjar Strandparken för jollar och kanoter (13 st ligger där idag) att börja betala en avgift på 200kr/år. Vi håller just nu på att gå igenom alla småbåtar som ligger därnere, tala om för oss ifall du har en båt så kan vi skicka en faktura. Tanken är att de båtar som inte har någon ägare ska forslas bort.
  • Har du båtplats (i vattnet) har du säkert lagt märke till att ingen faktura för båtplatsen har skickats på ganska länge (flera år). Några har faktiskt betalat ändå. Tillhör du de som inte betalat så kommer en faktura med OCR-nummer skickas ut för avgiften för 2017 och retroaktivt för 2016. Alltså 500 kr + 500 kr. Avgifterna mellan 2013-2015 kommer inte att krävas in. Om några båtägare delar båtplats ber vi att ni meddelar detta till cathrine@hasthagen.se samt vem som ska ha fakturan. När båtarna läggs i någon gång i mitten på maj kommer en lista att upprättas där samtliga båtplatsägare kommer att få ett båtplatsnummer. Fakturan ska då vara betald. Vill du avsäga dig din båtplats? Skicka ett mail så snart som möjligt till vår kassör cathrine@hasthagen.se. Detta är ett steg i vårt arbete att få ordning och reda bland båtarna.  
  • Vi håller på att undersöka om vi ska fixa belysning nere i Strandparken. Snart kanske ni inte behöver gräva fram pannlampan vid kvällsbastubad. Håll utkik!

 

 

Valborgsfirande på Majbraseberget

  • 24 apr 2017

image: Valborgsfirande på Majbraseberget

Söndagen den 30 april ses vi och tänder brasan kl 20.30. Ta gärna med sånghäften, marshmallows etc. Vill någon hjälpa till med nattens eldvakt är det välkommet.

Lassa gärna på med grenar och försök bygga på höjden. 

Vi ses!