Lite info från styrelsen

  • 19 jun 2016

Vi i den nya styrelsen har hunnit ha två styrelsemöten och vi har verkligen rivstartat arbetet med att bygga upp en ny aktiv förening. Vi har för avsikt att informera er kontinuerligt om styrelsens beslut och aktiviteter.

Här är några av de områden vi jobbar med just nu:

Hästhagens Villaägareförening har legat i träda i flera år så inom många områden måste vi hitta ett nytt arbetssätt och nya rutiner. Medlemsavgifterna har inte begärts in de senaste fyra åren vilket innebär att ekonomin i föreningen inte är den bästa.

Vi håller på som bäst med att bland annat försöka modernisera och förenkla fakturahantering för er och styrelsen med digitala fakturor och OCR-nummer för betalning av medlemsavgifter för 2016 (200kr/hushåll). Vi återkommer om detta i ett senare utskick så snart som möjligt. Då kommer vi även att skicka faktura för årets medlemsavgift. Det kommer även att finnas möjlighet att betala retroaktiva medlemsavgifter för de som vill hjälpa till att få vår ekonomi på fötter igen.

Vi håller just nu på att introducera en ny webbplats som kommer att fungera som en slags ”mötesplats” för oss i Hästhagen. Här går man in och registrerar sitt hushåll och tar del av information om sammankomster som majbrasa, midsommarfirande, glöggafton och liknande. Flera funktioner såsom ”Köp och sälj” och nyheter kommer också att finnas här så småningom. Den nya webbplatsens adress kommer i nästa utskick och då har vi förhoppningsvis hunnit fylla den med mer information.

Strandparken behöver underhållas med nya bryggor, vi håller på att ta in offert på det jobbet. Det är för att ha råd att renovera bryggorna som vi ber er att betala medlemsavgiften retroaktivt. Mer information om restaurering av Strandparken kommer löpande.

Källbackstrappan på Källbacksvägen är i dåligt skick. Vi har uppmärksammat kommunen på problemet och nu har de spärrat av trappan. Vi återkommer med tidplan för reparation så snart vi vet vad kommunen avser att göra.

Vi har bytt elavtal på den el i Strandparken som försörjer bland annat bastun och flotten och har nu förhandlat ned elkostnaden markant. Under de senaste åren har den legat på extrema 10 000kr/år, till stor del i fasta kostnader.

Vi har en trafikgrupp som försöker påverka så att vi får en gångväg längs med vattnet på Ältavägen mellan Nacka Kvarn och Nysätra. På så sätt tror vi att vi skulle kunna sänka olyckstillbuden på denna sträcka. Om du vill vara med och hjälpa till i detta viktiga arbete, kontakta oss på styrelsen@hasthagen.se.

Vi återkommer inom kort med ett nytt medlemsbrev med information om hur du loggar in och hanterar ditt medlemskap i föreningen, betalar fakturor för medlemskap och mycket mer. Vi ses!