Tack, eldning och höstträff

  • 1 sep 2016

Hej! Sensommaren är här, och vi i styrelsen jobbar vidare för vårt fina Hästhagen. Bland annat arbetar vi med att försöka få in medlemsavgifter, upprätta register över medlemmar, fixa annan lokal till möten än förskolan och göra ny hemsida. Det arbetet går bra och vi planerar att informera mer om detta senare. 

Det är inte bara vi  i styrelsen som jobbar...

Det är många som tar initiativ för att förbättra och göra Hästhagen fint. Vi har såklart inte koll på er alla, men några spaningar har vi:  

Tack till Mick Noodapera som röjt i Strandparken och tagit bort djungeln som höll på att ta över helt. Samt Anders Berlin som ringde till kommunen som kom och lagade flera hål i gatan på bland annat Smedjevägen.

Som många kanske har märkt så händer det saker i Strandparken. Per Forssberg projektleder en renovering av bryggorna, ett arbete som kräver många arbetstimmar av ett gäng händiga typer. Hurra för er och tack för att ni gör så fint! 

Vad gäller eldning så har vi beslutat att trädgårdsavfall som ska eldas endast får slängas på Majbraseberget, eller Utsiktsberget som det också kallas. Alltså måste vi sluta slänga trädgårdsavfall i Strandparken! Boende runt omkring Strandparken har uttryckt denna önskan och vi ser ingen anledning att fortsätta elda där, när vi har en så bra plats på Majbraseberget där alla är välkomna att lägga sitt trädgårdsavfall. Tänk på att inte heller slänga ditt avfall i högar runt fotbollsplanen eller på någon annan av våra allmänningar. TACK! 

Den hög med trädgårdsavfall som redan samlats i Strandparken behöver köras bort och vi efterlyser några frivilliga som kan komma med släp och ta bort högen.  TACK igen! 

När ska vi ses då? Det finns så mycket viktigt och roligt att tala om! Vi vill helst anordna en fest men tidsbrist och annat gör att det ser ut som att vi får nöja oss med en (barnvänlig) träff den här hösten. Vi kommer att befinna oss i lekparken kl 13-16 söndagen den 9 oktober. Kom dit och träffa oss, ställ frågor, kom med förslag eller bara testa gungorna! Inbjudan kommer lite senare i ett separat utskick men markera dagen i din kalender. 

Sköt om varandra!

Hälsar styrelsen