Höstbrev

  • 1 nov 2018

Nu har hösten kommit med alla dessa vackra färger. Då är det också tid för oss att lägga ut lite information om vad som hänt sedan sist och vad som kommer att hända framöver.
 

Nu har hösten kommit med alla dessa vackra färger. Då är det också tid för oss att lägga ut lite information om vad som hänt sedan sist och vad som kommer att hända framöver.

Strandparken inte privat mark
Det finns önskemål från medlemmar att vi ska sätta upp skyltar att Strandparken är en privat strand. Detta visar sig inte var möjligt. I den dispens som vi fick från kommunen för att fälla träd samt bygga till en ponton framhåller de särskilt att allmänheten skall ges tillträde till stranden. Strandparken räknas som allmän yta eftersom det inte finns något bebott hus på tomten.
 
Tyvärr ligger det en hel del bråte kvar efter den senaste trädfällningen. Detta kommer att tas bort så fort som möjligt.
 
Båtupptagning
Andreas Berggren, som organiserar båtupptagningen, meddelar att denna kommer att ske söndagen den 28 okt kl. 10.00. Det är bra om kanoter som ska förvaras på er egen tomt tas bort tills dess.
 
Trappen till majbrasan
Vi behöver hjälp med att olja trappen som leder upp till berget där majbrasan är. Risken finns annars att den fina trappen som Ove Tiberg byggt kommer att börja ruttna. Vi är många som använder trappen på Valborg så det borde finnas några eldsjälar som kan hjälpa till. Anmäl dig till marika@hasthagen.se
 
Erstagården blir hotell/vandrarhem
De flyktingungdomar som bodde på Erstagården har sedan länge flyttat till andra boenden. Det finns nu ett bygglov för Danshe Hostel att göra om Erstagården till ett hotell/vandrarhem med 87 rum.
 
Seminarium om solenergi
Nacka kommun inbjuder till seminarium om solenergi onsdagen den 31 okt kl. 18.30-19.30 i Nackasalen, Nacka Stadshus. Kl. 18.00 serveras kaffe och smörgås. Efter seminariet finns rådgivande representanter på plats för frågor.
 
Anmälan är obligatorisk senast den 28 oktober, läs mer HÄR.
 
Festkommitté sökes
Det finns mycket roligt som vi skulle kunna kan göra tillsammans i Hästhagen. Styrelsen önskar därför att få hjälp med att bilda en festkommitté som kan ta ansvar för och föreslå olika aktiviteter. Skynda att anmäla dig till marika@hasthagen.se, snart är det jul.
 
Vi önskar er alla en skön höst!
Styrelsen